Begeleiden van je team

Begeleid jij bibliotheekteams? of vrijwilligers in de bibliotheek. Lees dan verder.
 
 
Meer info

Vrijwilligers

 
Onze trainingen voor vrijwillige medewerkers in de bibliotheek lees je hier.
Meer info

Concept trainingen

 
De verschillende programmalijnen in de bibliotheek worden zichtbaar gemaakt voor de bezoekers. De boeken en andere materialen worden daarbij ook aantrekkelijk gepresenteerd. Werk je volgens een bibliotheekconcept? Wij trainen diverse modellen.  
Meer info

Vrijwilligers Academie

In de provincie Drenthe en Groningen zijn wij een vast onderdeel van de Vrijwilligersacademie voor Bibliotheken. Iedere vrijwilliger wordt hierin 2 dagen getraind. We maken ze wegwijs in de vele producten en diensten die de bibliotheek levert. Om vervolgens ook de klanten hierop te attenderen op een prettige en laagdrempelige manier.

Een gevarieerd programma waar de deelnemers unaniem enthousiast over zijn.

‘Binnen onze organisatie werken ruim 500 vrijwilligers waar we de academie voor hebben opgericht. Het praktijkgedeelte is voor rekening van Babette en Annemarie van de Train Academie. Klant benadering, klantlezen en profileren van de bibliotheek. Op aangename wijze klanten attenderen op de veelheid die onze bibliotheken te bieden heeft. Vol passie, enthousiasme en gedrevenheid geven Babette en Annemarie de trainingen, ze geven nieuwe verhelderende inzichten. Vanuit onze vrijwilligers zijn er enkel positieve berichten! Wij bevelen de Train Academie van harte aan.’

Jannie Scheerstra, Personeelsadviseur Biblionet Drenthe

we doen nog meer

Communicatie trajecten

Zijn de klanten heel tevreden, maar loopt het achter de schermen niet zo lekker? Zijn er strubbelingen onderling of in het team? Dan is een communicatietraject een idee. Wat blijft onder tafel wat openlijk bespreekbaar zou moeten zijn? Hoe verbetert de onderlinge sfeer?

Wij begeleiden teamtrajecten bij diverse communicatieproblemen en onderlinge conflicten. We stellen de kaders helder, en maken de belangen weer zichtbaar.

waar zijn wij al geweest

In onze nieuwsbrief schrijven we leuke artikelen over onze avonturen in de bibliotheek.

Wil je deze niet missen?